Изработване на еластични протези


Ако имате нужда от изработката на зъбни протези, то определено си заслужава да се консултирате със специалист преди да изберете типа. Ако се спрете на еластични протези, трябва да сте наясно с нейните предимства и недостатъци. Най-често тя се прави от термопластичен мономерен материал. Той е издръжлив, но същевременно изключително гъвкав и не е токсичен за хората. Моделира се с помощта на топлина, като всяка от протезите се изработва по мярка на пациента. Материалите, от които могат да се изработят тези протези са много и различни, което дава възможност за избор на пациента, като е препоръчително да се вземе предвид мнението на стоматолога и зъботехника. Важно да се изработят такива протези , за да не се усложнят проблемите със зъбите.

Едни от предимствата на тези зъбни протези са тяхната еластичност, по-дългия живот и по-голямата устойчивост. Също така като плюс трябва да отчетем и розовия цвят, който много добре се слива с устната кухина.

Поради своята еластичност и гъвкавост тези протези имат по-дълъг живот и по-висока устойчивост. Основата на протезата има светлорозов цвят, който имитира меките тъкани на устната кухина.

Освен това, еластичните зъбни протези са препоръчителни, тъй като с тях пациентите успяват да произнасят думите значително по-добре. По-стабилни са – вероятността протезата да започне да пада е много по-малка. Предотвратяват плаката и издържат много по-дълго време. Спомагат за добрата форма на венците благодарение на гладката си повърхност. Не на последно място се препоръчват, тъй като не предизвикват лезии в устата.  

Трябва да отбележим, че еластични протези имат не само предимства, но и недостатъци, които също трябва да вземете предвид. Цената им е значително по-висока от стандартните протези, но не забравяйте, че издържат по-дълго! Ще трябва да отделите повече време и усилия в почистването им и не на последно място, трябва да знаете, че с времето тези протези могат да променят цвета си – особено ако пушите или пиете често кафе.


 

Odoo text and image block